Placeholder

Zeolit 10-20 mm 25 kg

3.493 Ft (27% áfával)

Termékleírás

A kerti – vagy hobbi – tavak építése egyre gyakoribb, ezért is foglalkozunk vele külön. A kerti tavak esetében a zeolitnak két szerepe is van: alkalmazható a tófenékre “szórva”, vagy szűrőkonténerben használva.

Zeolit a tó alján: A zeolitot a tó aljára szórva 5-8 cm vastagságban alkalmazhatjuk, ezzel is halaink “kedvében” járva: lehetőséget adunk, hogy a zeolitkövek között hódoljanak “bujkálási szokásuknak”. A termék a növények folyamatos nyomelem utánpótlását biztosítja, tehát itt – elsősorban – nem a képződő szennyeződések megkötése a cél!

Zeolit konténeres szűrőben: A tó vizét egy szivattyú segítségével a zeolitos szűrőhordón keresztül forgatjuk, így biztosítva a szűrést. A szűrőhordóba tesszük a zeolitot, amely a tényleges szűrést fogja elvégezni. Az általunk erre a célra ajánlott Klino-Garden szűrőhordó 30 literes, így 25 kg zeolit gond nélkül elfér benne. Közepes terhelésű kerti tó esetén 1 köbméter víz szűréséhez 5 kg Klino-Garden zeolit szükséges. Ugyan a szűrőhordó speciális szivacsréteggel van ellátva – megelőzendő a zeolit fizikai szennyeződését -, de ennek ellenére a zeolitot kéthetente, de legalább havonta megtisztítani: vegyük ki a szűrőből és kerti locsolótömlővel mossuk le a felületére lerakódott szennyeződést.

Zeolit a tóba lógatva: A konténeres szűrő hatásfoka javítható, ha a zeolitot raschel hálóba töltve a tó széléhez kikötve, a tóba lógatjuk. Raschel háló vásárolható webáruházunkban.

További információk

Súly 25 kg