Placeholder

Zeolit 5-8 mm 25 kg akváriumokhoz

3.493 Ft (27% áfával)

Cikkszám: 000000051. Kategóriák: , .

Termékleírás

A zeolit kiválóan alkalmas akváriumok vizének fizikai, és kémiai szűrésére is. Fizikai szűrőanyagként a szűrőhomok feladatát látja el, ugyanakkor ioncserélő tulajdonságának köszönhetően a vízben lévő ammónium ionok megkötésére is alkalmas.

A zeolit elhelyezhető az akvárium alján – bár ebben az esetben tisztítása, cserélése, vagy regenerálása nehézségekbe ütközik -, vagy az akvárium külső szűrőjében. A külső szűrőben való elhelyezés esetén a zeolitot, könnyű tisztítani, cserélhetősége miatt.

Az akváriumi felhasználásra 5-8 mm szemcseméretű zeolitot ajánlunk.

A zeolit regenerálása

Idővel a zeolit a nemkívánatos anyagok megkötése miatt telítődik, feladatát már nem tudja ellátni. Ilyenkor célszerű a zeolitot cserélni, vagy regenerálni. A regenerálást célszerű úgy végrehajtani, hogy a zeolitot a szűrőből kivéve egy tálba helyezzük, majd a tálat vízzel felengedjük oly módon, hogy a víz a zeolitot teljes mértékben ellepje. Ezt követően a tálba engedett víz 5-10%-ának megfelelő mennyiségű, magas tisztaságú kősót szórunk. A zeolit a kősó nátrium tartalmának hatására ismét „ioncserélésbe kezd”, és néhány napi állás után a sós lében lévő zeolitban az ioncserélés lejátszódik, ezáltal regenerálódik. A regenerálást követően a zeolitról a víz leönthető. Ezt követően a zeolitot többször átöblíteni szükséges, hogy elkerüljük a sós oldat visszakerülését az akvárium vizébe. Az átmosott, regenerált zeolit visszahelyezhető, újbóli felhasználásra kész. A regenerálódást követően a sós oldatot ne öntsük a fűre, vagy a földre, hanem bő vízzel mossuk el a csatornába! Regeneráláshoz a Klino-Garden regeneráló tablettát ajánljuk, amely megvásárolható webáruházunkban.

 

További információk

Súly 25 kg