Placeholder

Zeolit 0,7 – 1,2 mm 25 kg medencékhez

2.445 Ft (27% áfával)

Cikkszám: 000000000002167. Kategóriák: , , .

Termékleírás

A zeolit kiválóan alkalmas medencék vizének fizikai, és kémiai szűrésére is. Fizikai szűrőanyagként a szűrőhomok feladatát látja el, ugyanakkor ioncserélő tulajdonságának köszönhetően a vízben lévő ammónium ionok megkötésére is alkalmas.

A zeolitot a medence külső homokszűrőjében célszerű elhelyezni, hasonlóan, mint a szűrőhomokot. A külső szűrőből a zeolit könnyen tisztítható, cserélhető.

A zeolit regenerálása

Idővel a zeolit a nemkívánatos anyagok megkötése miatt telítődik, feladatát már nem tudja ellátni. Ilyenkor célszerű a zeolitot cserélni, vagy regenerálni. A regenerálást célszerű úgy végrehajtani, hogy a zeolitot a szűrőből kivéve egy ládába helyezzük, majd a ládát vízzel felengedjük oly módon, hogy a víz a zeolitot teljes mértékben ellepje. Ezt követően a tálba engedett víz 5-10%-ának megfelelő mennyiségű, magas tisztaságú kősót szórunk. A zeolit a kősó nátrium tartalmának hatására ismét „ioncserélésbe kezd”, és néhány napi állás után a sós lében lévő zeolitban az ioncserélés lejátszódik, ezáltal regenerálódik. A regenerálást követően a zeolitról a víz leönthető. Ezt követően a zeolitot többször átöblíteni szükséges, hogy elkerüljük a sós oldat visszakerülését a medence vizébe. Az átmosott, regenerált zeolit visszahelyezhető, újbóli felhasználásra kész. A regenerálódást követően a sós oldatot ne öntsük a fűre, vagy a földre, hanem bő vízzel mossuk el a csatornába! Regeneráláshoz a Klino-Garden regeneráló tablettát ajánljuk, amely megvásárolható webáruházunkban.

További információk

Súly 25 kg